Kara Listeye Kredi Veren Bankalar Kandırmacası

Kara Listeye Kredi Veren Bankalar Var Mı? Kara Listedekiler Kredi Alabilir Mi? Kredi Sicili Bozuk Olanlara Hangi Bankalar Kredi Verir? – Dost acı söylermiş. Lütfen ben de bir dostunuz olarak görün. Zira sizler için çok önemli ve gerçekleri yansıtan bir yazı derledim. Piyasada çok fazla kara listeye kredi veren bankalar konulu yazı var. Bu yazıların genel anlamda bir çoğu tıklanma amacı ile yazılmış. Lakin ben böyle bir niyet ile bu yazıyı kaleme almadım. Gerçekler ne ise onu sizlere söyleyeceğim. Sizlerde doğru bilgi ile önünüze daha rahat görebileceksiniz. Bu açıdan da rica etsem, daha fazla vatandaşın bu yazıyı görmesi ve gerçekleri anlaması için Facebook hesabınız ile beğenmeniz yine toplum yararına olacaktır.

BANKALARA 3 AY BOYUNCA BORCUMU ÖDEMEDİM

Bir çok kimse bankalardan aldıkları kredi borcunu ödemiyor. Yada kredi kartı borcunu. Aman ne olacak ki diyor. Sonrasında da işler kötü gidiyor ve sonunda 3 ay boyunca banka borçları ödenmiyor. Bundan sonra da bankalar; amannn ne uğraşacam senle diyor 🙂 Hemen avukatı devreye sokuyor. Avukatta yasal prosedürü uyguluyor. Burada kimsenin gözünün yaşına bakılmıyor. Gerek hacizler ile gerekse de icra işlemleri ile bir şekilde borcunu tahsis etmeye çalışıyor. Tabi yasal işlemler ile birlikte adınız kara listeye ekleniyor. Tabi 5 yıl boyunca bu listede kalıyorsunuz ve bu süre zarfında hiç bir banka ne kredi veriyor ne de kredi kartı. Bu yasal prosedürdür.

UFAK BİR İKİ HATIRLATMA

Sevgili dostlarım konuya hızlıca girmek istiyorum. Kara listeyi artık T.C Merkez Bankası tutmuyor. Bu yetkisini Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezine devretmiş durumda. Risk Merkezi de bankalar ile veya diğer finans kuruluşları ile bir ilişkisi olan herkesin Risk Raporunu tutuyor. Kara Listenin adı da Risk Raporu olmuş oldu. Bankalar sizin ile ilgili bilgileri anlık olarak TBB Risk Merkezi ile Paylaşır. Bu rada toplanan tüm bilgiler hemen anında bankalara gönderilir. Bu şekilde de kredi başvurusunda sizlere riskli olduğunuz söylenebiliyor. Haliyle de kredi alamayacağınız belirtiliyor. Herkesin Risk Raporu var. Kimisinin risk raporu çok iyi ve yüz güldürücü. Kimisine de risk raporu acı veriyor.

KARA LİSTEDEKİLERE KREDİ ALDATMACASI

Arkadaşlar deminde yukarıda söz ettiğim gibi, kara listeye girenler normal şartlarda 5 yıl boyunca kredi alamazlar. Ama buna rağmen kredi haber sitelerinin bazılarında kara listedekilere kredi, haberi yaparlar. Bunların amacında vatandaşın kredi alması maalesef ki yatmıyor. Bir çoğu aldatmaca haber. Hatta bir tanıdım böyle bir siteye bakmış ve falanca banka kara listedekilere kredi veriyor diye haberini okumuş. Tabi hemen bankaya müracaat etmiş. Banka yetkilisi de böyle bir şeyden haberimiz yok demiş. Peki kara listedekiler hiç mi kredi çekemezler? Şimdi bu soruyu yanıtlamaya çalışalım.

KARA LİSTEDEKİLER HİÇ KREDİ ALAMAYACAK MI?

Sevgili okurlarım, kara listeye girenler için en az bekleme süresi 5 yıldır. Bu süre yasal bir vakittir. Ama kredisiz de yapamıyoruz diyorsunuz. O halde ufak bir çözüm yolu bulunuyor. Sıkıntılı olduğunuz bankaya borcunuzu ödemelisiniz. Bu her şeyin başında yapmanız gereken bir olgu. Sonra banka sizi 2 yıl boyunca inceler. Sizlerde 2 yıl boyunca banka ile iyi ilişkiler kurmaya çalışın. Borcunuzu zamanında ödeyin. Bol bol bankacılık ürün ve hizmetlerini kullanmaya çalışın. Bundan sonra bankalar sizin iyi bir müşteri olduğunuzu anlarsa 5 yılı beklemeden ilişkilerini eskisi gibi yapabilir. Yalnız kredi çekerken de Öncelikle kefil sunabiliyorsanız bunu yapın.

Yalnız sunacağınız kefilin kredi notunun iyi olmasına, kredi sicilinin iyi olmasına ve aylık gelirinin de iyi olmasına dikkat ediniz. Ayrıca kefil durumunuz yok ise mutlaka teminat sunun. Diyelim ki bir eviniz var. Değeri de 250.000 TL. Bankadan 125.000 TL’ye kadar kredi alabiliyorsunuz. Ama mutlaka banka ile sıkıntılı olduğunuz borcu bitirmeniz gerekiyor. Kefil ve Teminat işinize oldukça fazla yarayacaktır.

SİCİL AFFINI TAKİP EDİN

Son olarak sizlere tavsiyem, zaman zaman çıkarılan kredi sicil affını takip ederek yararlanmanız. Bu sicil affına göre genelde, bankalara olan borçlarınızın ödenmesi istenir. Borçlar ödendikten sonra da artık banka ile ilişkilerinizi düzeltirsiniz. 6 ay ile 1 yıl arasında kredi notunuzu artırmak ile uğraşırsınız. Kredi notunuz da yükseldikten sonra kredinizi eskisi gibi alabilirsiniz.

BANKA İSMİ VERMEK DOĞRU OLMAZ

Arkadaşlar banka ismi vermenin doğru olduğuna inanmıyorum. Zira kredi sicilinde genelde önemli olan bankalar ile olan ilişkilerinizi eski düzeyine çevirmenizdir. Kara listede değilim ama kredi notum düşük diyorsanız, kolay kredi veren iki banka bulunuyor. Diyelim ki kara listeden çıktınız. Yada sicil affından yararlandınız. Ama kredi notunuz düşük. Bu açıdan da kredi çekmek için de 6 ay beklemek istemiyorsunuz. Kredi notu düşük olanlara kolay kredi veren bankalardan birisi Aktifbank İnternetten Kredi Kampanyası. Ötekisi ise HSBC bankasıdır. Bunlardan kolay kredi alınmaktadır.

En Yüksek “Hoş Geldin” Faizi Veren Bankalar BURADA

Hangi Banka Daha Çok Faiz Veriyor ?

Yüksek Faiz Veren Bankalar Hoş Geldin Faizi Oranları – İnsanlar birikimlerini çeşitli şekiller de değerlendiriyorlar. Paralarına para kazanmak adına, kimileri birikimini gayrimenkule yatırarak kira geliri elde ediyor, kimileri birikimleri ile borsadan kazanç sağlıyor, kimileri de suya sabuna dokunmadan, riske girmeden parasını bankaya yatırıp faiz geliri elde ediyor. Sonuçta herkes birikiminin eriyip gitmemesi için çeşitli değerlendirme yöntemlerini elinden geldiğince kullanmaya çalışıyor.

Banka Faizleri

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi suya sabuna dokunmadan, riske girmeden, “az olsun, benim olsun” mantığı ile hareket edenler paralarını bankalara yatırıp faiz geliri elde ediyorlar. Tabi bu durum bankaların işine geliyor, zira mevduat sahiplerinden düşük faizlerle toplanan paralar, yüksek faizlerle ihtiyacı olan müşterilere kredi olarak veriyor, bir nevi para satışı ile gelir elde ediyorlar. Hem de öyle böyle gelir değil, epey bir gelir 🙂

HOŞ GELDİN FAİZİ

Tabi hem bu büyük gelir pastasından daha fazla pay almak isteyen bankalar, hem de Türkiye pazarına yeni giren ve müşteri portföylerini arttırmak isteyen bankalar sayesinde mevduat faizleri konusunda bir rekabet ortamı oluştu. Şimdilerde bankalar insanların birikimlerine kendilerine getirmelerini sağlamak için, “Hoş Geldin Faizi” adı altında belirli sürelerde piyasaya oranla biraz daha yüksek mevduat faizleri veriyorlar.

Hoş Geldin Faizi Veren Bankalar

Tabi bu rekabet ortamı da her zaman olduğu gibi tüketicinin, daha doğrusu müşterinin ekmeğine yağ sürüyor. İnsanlar bankalardan aldıkları en yüksek tekliflere göre mevduatlarını bu bankalara yatırıyorlar. Kredivarmi.com’un bu sayfasında olduğunuza göre muhtemelen sizde birikiminiz için en yüksek faiz veren bankaları araştırıyorsunuz. Eğer saptamamız doğru ise gelin hep birlikte en yüksek Hoş Geldin Faizi veren bankalara dilerseniz hep birlikte göz atalım.

İNG Bank Hoş Geldin Faizi

Hoş Geldin Faizi tamlamasını keşfeden, yeni müşteriler için yüksek faiz olayını keşfeden ilk banka olan ve renkli TV reklamları ile bu faizi potansiyel müşterilerine duyuran ING Bank, Faizi bozulmayan vadeli mevduat hesabının da yaratıcısı konumunda. İNG Bank Hoş Geldin Faizi kampanyası dahilinde e-Turuncu Hesapta ki mevduatınıza %13,50 Hoş Geldin Faizi veriyor. Üstelik e-Turuncu Hesapta EFT/Havale masrafı ve hesap işletim ücreti de alınmıyor.

ICBC BANK’tan %14,50 Faizli Yeni Müşteri Kampanyası

Konumuza girerken de vurguladığımız gibi Türkiye pazarına yeni giren yabancı sermayeli bankalarda daha fazla mevduat toplayabilmek adına çılgın kampanyalar düzenleyerek, yeni müşterilerine bir anlamda “Hoş Geldin” demek için piyasadan bir tık daha fazla faiz oranları veriyorlar. O bankalardan biri de ICBC Bank. Banka Yeni Müşteri Kampanyası dahilinde Türk Lirasına %14,50 oranında faiz verirken, Dolara %4,25, Avro’ya ise %2,00 oranında faiz veriyor.

Fibabanka Hoş Geldin Faizi Kampanyası

Henüz yeni ve yabancı ortaklıklı bankalarımızdan bir diğeri olan Fibabanka ise mevduatını Kiraz Hesap‘a yatıran yeni müşterilerine %14,00 oranında faiz oranı veriyor. Tabi bu oran sadece ilk 3 ay için geçerli. Daha sonra mevduatınız “devam faizi” olan %12,00 faiz oranı üzerinden değerlendiriliyor.

Odeabank Hoş Geldin Faizi

Henüz yeni olarak adlandırabileceğimiz bankalardan biri de Hülya Avşar’lı reklamları ile piyasaya giren Odeabank. Tabi bu bankada rakipleri gibi daha fazla vadeli mevduat hesabına sahip müşteri kazanmak adına yüksek faiz oranları veriyor. Odeabank Oksijen Hesap‘a parasını yatıran yeni Odeabank müşterilerine Oksijen Hesap ile 100.000 TL’ye kadar %14,50 ve 50.000 USD’ye kadar %4,00 faiz oranı veriyor.

İnternet Bankacılığına Yüksek Faiz

Gördüğünüz gibi bankalar TL hesaplarınıza normalde %4 ile %8 arasında değişen oranlarda faiz verirlerken, Hoş Geldin Faizi çılgınlığının patlak vermesi ile faiz oranlarını %15 seviyelerine taşıdılar. Ancak gördüğünüz gibi bu faizleri genel olarak internet bankacılığı hesaplarına yatırılan paralara veriyorlar. Ayrıca kesinlikle bu yüksek faizler belirli süreler paranızı bu bankada tutma sözünüze istinaden veriliyor.

%14 “Hoş Geldin” Faizi ABank’tan

En Yüksek Faiz Veren Bankalar

Parama En Fazla Faizi Hangi Banka Verir, Yüksek Faiz Veren Bankalar – Bundan yıllar öncesini hatırlarsınız, 2000’li yılların hemen başındaydı. Faizler inanılmaz seviyelere ulaşmıştı. İnsanlar bu faiz çılgınlığından yararlanarak anormal şekilde zengin olmuşlardı. Hatta bazı insanlar hayatlarını faize dayamış, çalışmadan bankaya attıkları yüklü miktarda ki paraların anormal faizleri ile geçinmeye başlamışlardı.

100 Bin Liraya Günlük 7 Bin Lira Faiz

O zamanlar bu günün parası ile bankada 100.000 lirası olan insanlar günlük 7.000 TL gibi insanın ağzını bir karış açık bırakan faiz gelirleri elde ettiler. İnsanlar altınlarını bozdurarak, evlerini arabalarını satarak bu furyadan nemalanmaya çalışsalar da bu yüksek faizleri ödeyemeyeceğini anlayan bankalar müşteri kabul etmemeye başladılar 🙂 Bu furyadan sadece bankalarda zaten yüksek miktarda olan müşteriler yararlandılar. Zengin yeniden zengin olurken, fakir olduğundan daha fakir bir hale geldi anlayacağınız 🙂

Faiz Oranları Fırladı

Tabi o kriz döneminde bu akla hayale sığmayacak faiz oranlarının hükümdarlığını 3 gün sürdürdü. 3 Gün sonra ülkenin ekonomik anlamda elden gittiğini fark eden Merkez Bankası bir şekilde olaya müdahale etti. Fakat bu müdahale ile faizler o anormal günlük oranlarının altına düşürülse de ülkede ki faiz hararetini yeterince düşüremedi. Ülkede halen faiz harareti devam ediyordu.

1.000 Liraya Aylık 90 TL Faiz

O zamanlar Bin lira gibi bir parası olup da bankaya yatıranlar aylık 90 TL gibi bir faiz alırlarken, asgari ücret 23 TL civarında seyrediyor, yıllık ev kiraları ise 150 TL ile 300 TL arasında değişiyordu. Anlayacağınız 1.000 lira parası olan bankadan faiz olarak asgari ücretin 4 katı para kazanırken, 2 yada 3 aylık faiz gelirleri ile lüks bir evde kirada oturabiliyorlardı.

Tadından Yenmeyen Faiz Paraları

Yukarı da anlattıklarımız adeta bir masal gibi geliyor değil mi hepinize 🙂 Aklınızdan şu hesapları yaptığınızı tahmin edebiliyoruz. “1.000 Lira paraya 90 lira ise 10.000 TL için 900 TL, 100.000 TL için aylık 9.000 TL :)” Gidip 200, 300 bin liraya ev alacağına bankaya yatır, aylık 30, 40 bin lira al ve bak keyfine 🙂 Merak etmeyin o dönemde bütün insanlar böyle yaptı.

Ekonomi Rayına Oturunca

Tabi bu devran böyle sürmedi arkadaşlar. İnsanlar paralarını ekonomide sirküle olmayacak şekilde bankalara yatırdılar. Ülkede arabalar satılmadı, evler satılmadı. İşe giden insan kalmadı ve hali ile bu faiz sultanlığı bir şekilde son buldu. Faizcilerden kimileri offshore hesaplarında kaybettiler paralarını, kimileri alıştıkları tatlı faiz gelmeyince emek harcamadan para kazanmaya alıştıklarından yatırdıkları borsa da kaybettiler paralarını 🙂

Faizler Acayip Düştü

Günlük %3000 gibi anormal faizler bir şekilde son buldu. Faiz sultanlıkları son buldu. Eskiden 1.000 liraya 90 lira faiz alanlar, aylık 3 – 5 lira gibi saçma sapan paralar almaya başladılar. Taa ki son bir kaç yıla kadar. Mevduatlı parası olanlar küçük paralara tamah ederken,   ülkeye yeni giren yabancı bankalar, daha fazla mevduatlı müşteri kazanmak adına 2000’li yıllarda ki kadar olmasa da epey yüksek faizler ile müşteri kabul etmeye başladılar.

% 13 Faiz Normal, Üstüne Bakalım

Bir İngiliz bankası olan ING başlattı bu furyayı, piyasada ki bankaların mevduata faiz oranı %10’ları geçmezken, bu banka birdenbire tanışma faizi adı altında %13 faiz vermeye başladı. Epey de müşteri toparladı bu sayede. Bu durumu fark eden diğer yeni bankalar da bu defa zarar da etseler faiz oranlarını yükselterek piyasaya girmeye çalıştılar.

Yüksek Hoş Geldin Faiz Oranları

O bankalardan biri de ABANK oldu. Banka bu gün hemen tüm bankalar mevduatlarınıza %13 yada %13,5 faiz oranız verirken, % 14 gibi bir faiz oranı verdiğini açıkladı. Bu durum elbetteki Abank müşteri portföyünü arttıracaktır fakat bankayı tanımayan müşterilerinde sütten ağzı yanan mudilerin yoğurdu üfleyerek yeme reflekslerinden dolayı geri tepecektir.

Sadece Kimlikle Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar

Kredi Çekmek Zor İş

Gelir Belgesiz Kefilsiz Senetsiz Kredi Veren Bankalar – Düzenli bir işte çalışmayan, kurumsal firma personeli olmayan, genel olarak kendi işini yapan insanlar için kredi çekmek oldukça zahmetli bir iş. Bırakın devlet kapısında çalışan, kamu personelleri için hiç bir zahmeti olmayan kredi çekme avantajını, artık düzenli gelir sahibi, maaş bordrosu olan özel sektör çalışanları bile faydalanabiliyor. Kamu veya özel bankalar özel sektör çalışanları için harika kredi kampanyaları düzenliyor. Bakınız “Özel Sektör Çalışanlarına “295 TL” Taksitle 10 Bin TL Kredi

Gelir Belgesi Olmayanlar İçin Kredi Kabusu

Fakat yukarıda da bahsettiğimiz gibi kamu veya özel sektörde istihdam edilmeyen, kısacası maaş bordrosu olmayan, başta esnaflık olmak üzere çiftçilik, tarım, hayvancılık, arıcılık, seracılık gibi işlerle uğraşanlar için kredi çekmek ise bir hayli zor.  Sonuçta bu insanların değişken bir geliri olduğundan gelirlerini tanzim etmeleri neredeyse imkansız. Dolayısı ile bu tür işlerle uğraşan insanlar gelir belgesi mecburiyeti olduğu için banka kredisi kullanmayı düşünmüyor, en azından şanslarını bile denemek istemiyorlar.

Kefil Yok Senet Yok Gelir Belgesi Yok

Oysaki bazı bankalar bu tür gelir belgesiz iş yapan fakat gelir belgesi olmayan vatandaşlar için kredi kullandırabiliyor. Şimdi hepinizin aklına ipotek, kefil yada teminat gibi seçenekler geliyordur mutlaka, ancak inanamayacaksınız ama kredivarmi.com olarak incelediğimiz bu bankaların gelir belgesi olmayanlar için bu tür talepleri yok.

Kredi Notunuz Yüksekse

Birazdan inceleyeceğimiz bu bankalarda aranan kriterler sadece herhangi bir gelirinizin bulunması ve herhangi bir şekilde ispatlaya bilmeniz, kredi notunuzun yüksek olması veya üzerinize kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün bulunması yeterli oluyor. Hatta kredi notunuz yüksek olması durumunda gelir belgeniz bulunmamasına rağmen bu bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok daha yüksek.

Gelir Belgesiz Akbank Kredisi

Gelir belgesiz kredi veren bankaların başında Akbank geliyor. Tüm Akbank şubelerinden gelir belgesiz kredi başvurusu yapabieceğiniz gibi, Sms ile, Atm cihazından, diğer banka kartları ile veya internet üzerinden gelir belgesiz kredi başvurusu yapabilirsiniz.

Evraksız Senetsiz Gelir Belgesiz İş Bank Kredileri

Evraksız, senetsiz ve gelir belgesiz kredi başvurusu yapabileceğiniz bankalardan bir diğeri ise İş Bankası. İş Bankasından 7/24 uygulaması yada herhangi bir İş bankası şubesini ziyaret ederek bu krediye rahatlıkla başvurabilirsiniz.

ING Bank 3 bin lira ihtiyaç kredisi

Kredi talebiniz düşük ise ve herhangi bir şekilde gelir belgeniz yok ise İng Bank nakit kredi kullanabilirsiniz, zira banka 1,99 faiz oranlı Mini Kredi kampanyası dahilinde gelir belgesiz kredi başvurusu yapabilirsiniz. Bu krediye, çiftçiler için gelir belgesi yerine çiftçilik belgesi, esnaflar için ise vergi levhası ile başvurabilirler…

Gelir Balgesiz Anında Kredi Denizbank’tan

Bana “3.000 TL yetmez” diyorsanız sizi Denizbank’a davet edelim, zira banka gelir belgesiz, evraksız, kefilsiz 55.000 TL’sına kadar kredi verebiliyor. Üstelik bu kredi için 36 aya kadar vade imkanı sağlıyor. Bu krediye başvurmak için cep telefonundan KREDİM yazıp, TC. No ile birlikte 3280‘e gönderiyorsunuz ve başvuru sonucunuz tam beş dakika içinde mesaj olarak cep telefonunuza iletiliyor. İşlem sonucunda tek yapmanız gereken gelir belgesiz kredi veren Denizbank şubelerinden herhangi birine Nüfus cüzdanınızla başvurmanız yeterli oluyor.

Gelir Belgesiz Kredi İçin

Gelir belgesi olmadan kredi veren diğer bankalar ise Fibabank, Halkbank ve Ziraat Bankası. Bu bankalardan, kefilsiz ve evraksız kredi başvurusu yapabiliyorsunuz. Fakat gelir belgesi olmadan kredi veren bu ve yukarı da bahsettiğimiz bankalar kişinin yaptığı işi ile ikametgahını belirlemek için çeşitli evraklar istemektedirler. Bu evrakların listesini ise aşağıda bulabilirsiniz ;

  • Nüfus cüzdanı veya TC.Kimlik numarası bulunan resmi kimlik belgesi
  • Son 3 ay içerisinde etkin olan herhangi bir fatura
  • Esnaflar için vergi kimliği
  • Çiftçiler için çiftçilik belgesi

 

Cepte Kuruş Yok Acil Para Lazım Nereye Başvurmalıyım? Para Bulma Yolları

Acil Para Lazım, Nakit Para Nereden Bulunur?, Acil Nakit, Çok acil para lazım nereden bulabilirim? , Para bulma yolları – Haydi bakalım nasıl çıkacağız bu işin içerisinden. Acil para lazım. İnanın ki, bu cümleyi her iki insandan birisinde duyuyorum. Ne hallere düştük inanamıyorum. Bu devirde parayı bile para ile alır hale geldik 🙂 Para çok önemli bir konu ve namıssıza ne zaman ihtiyaç duyacağımız da hiç belli olmuyor 🙂 Aylık kazancımız da belli, gelen para giderleri zor karşılıyor. Peki çözüm ne?

KARDAŞLARIM MERAK ETMEYİN EVELALLAH YANINIZDAYIM

Maalesef ki, para lazım olduğunda donup kalıyoruz ve ne yapacağımız bilmiyoruz. Herkesin başına gelmiştir işte. Bende bu yazıda sizler için para bulma yollarını sunacağım. Merak etmeyin hepsi legal ve helal. Hile harap şeyler yok. Siz değerli kardaşlarım da bu yolları izleyerek bir şekilde para bulabileceksiniz. Ne kadar helal yol var ise açıklayacağım. Ha bu yollardan hiç biri size uymuyorsa, Allah yardımcınız olsun baba 🙂 Hemen duaya sarılın. En azından benim ve başkaların yapacağı bir şey kalmıyor.

FAİZLER CANIMIZA OKUYOR AMA KREDİLER ÇÖZÜM OLABİLİR

Acil para lazım olduğunda bir çok insanın ilk başvurduğu yol bankalardır. Bankalardan kredi alırlar. Peki faizi yok mu? Elbetteki var. Hemde nasıl. İnsanın anasını ağlatan faizler bile var 🙂 Hele bir de geçenlerde bir banka gördüm şastım kaldım. Faiz oranını gökten mi indirmişler ne:) O bankadan kredi alan muhakkak ek mesai yapar. Ama uygun faizli kredilerde var. Bu bankaları tercih edebilir ve kimseye minnet etmeden 48 aya varan taksitler ile ödeyebilirsiniz.

KÖPRÜDEN GEÇİNCEYE KADAR AKRABAYA DAYI DİYECEN – YAĞ ÇEKMEYE DEVAM

Bankalar bana kredi vermiyor diyorsan, akrabaları ve arkadaşları yoklayabilirsiniz. Tabi borç para istediğiniz zaman akrabaların küçümseyici gözle bakmasına da hazırlıklı olmalısınız. Hele birde büyüklerin nasihati yok mu? öldürür insanı. Sana adam akıllı bir işe gir demedik mi? İşte halin böyle olur diyenler de çıkar karşınıza. Ama biraz acıtasyon ve biraz da göz yaşı dökerekten 3 aylık yada 6 aylık faizsiz paraya ulaşabilirsiniz. İşlerinizi toparlar ve borcunuzu ödersiniz. O zamana kadar da akrabalara yağ çekmeye devam 🙂

EK HESAP VE KREDİ KARTI NAKİT AVANSTA TATLI PARA VAR

Bankadan kredi alamadınız. E akrabalarda borç para vermedi. İhtiyaç duyduğunuz tutar da düşük. O zaman bu madde sizlere uyabilir. Kredi kartı kullanmayan kalmadı. hatta cebimizde 2 -3 tane taşıyoruz. Eşimizin de kredi kartı var. Her kredi kartının da 2 -3 bin lira kadar nakit avans limiti bulunuyor. 3 tane kredi kartınız varsa 10 bin lirayı zaten topluyorsunuz demektir. Aynı şekilde Nakit avans hesabında da 4 -5 bin lira kadar kullanılır para vardır. Ama bu paralara günlük faiz işlediğinden en fazla 30 günü geçirmemenizi tavsiye ederim. Yoksa faizler altında ağlar durursunuz. Bir an önce borcunuzu kapatmaya bakacaksınız. Düşük limitli ihtiyaçlar için güzel bir tercih.

ÇEK SENET KIRDIRIN

Diyelim ki zamanında bir iş yaptınız ve o işin karşılığında zalım işveren 6 ay sonraya çek verdi. Yada elinizde uzun vadeli senet var. O halde bunları kırdırmayı deneyin. Tabi yine olan size olacakta ama mecbursunuz. Şuan çek kırdırma işlemlerinden firmalar %15 rahat komisyon alıyor. Buna razı olacaksınız artık. Yasal olan ikrazatçılar ve faktoringler var. Buraları tercih edebilirsiniz. Yada bankaların bir bölümü de çek kırdırabiliyor.

EYVAHHHH!!! ARABA GİTTİ ELDEN

Düşük limit işinize yaramıyor. Şimdi ne halt edeceğiz diye düşünürken, aklınıza arabanız geliyor. Gelmese de gelsin bi zahmet 🙂 Oyasa ki ne güzel binip geziyordunuz. Ama acil para lazım. Mecburen satılığa çıkarmalısınız. Lakin arabanın acil satılması gerekiyor. Zira aylarca satılamayan otomobiller var. İşin formülü de arabanın değerinin altında vereceksiniz. 30 bin liralık arabayı 26 yada 25’e vererek aynı gün galericilere satabilirsiniz.

HACI ABİ GAYRİMENKUL SATIŞINA GELDİK

Yaw ne yapacan. Hayırsız evlat getirmiş bir defa eve bu borcu. 60 bin lira da az bir para değil. Bir de sizi kefil göstermiş. Anam, anam. Ne yaptın Hacı Abi. Mecburen arsa, dükkan yada ev satışına gitmen gerekiyor. Burada da aynı otomobil satışındaki politikayı inceleyeceksin. 100 bin liralık gayrimekulü 90’a bırakacan artık. Zaten bu fiyatı duyan herkes hemen kapında sıraya girecektir.

2. EŞYA SATMAYA NE DERSİN?

Bu işte iyi para var. Ben bile çocukların örümceği, yatağı, bebek arabası vs. satışından 2.000 TL kazandım. hemde bir haftada. Sizler ise evde fazladan olan laptoğ, akıllı telefon, LCD TV, LED TV, Notebook, Tablet vs. değerli ürünleri satışa çıkararak 10 bin lirayı hemencecik toplayabilirsiniz. Bunun için zaten 2. el satış sayfaları var. Sahibinden veya letgo gibi. Tabi burada da hanımdan fırça yeme durumunuz %100. benden söylemesi

YORUM BIRAK BİZDE ÖĞRENELİM

Ben tüm bildiğim yolları sizler için sıraladım. İyi de şu yolda var diyorsanız, durmayın hemen yorum bırakın. Hem biz, hemde okurlarımız faydalansın. Bu kadar okudun ettin. Öyle geçip gitme bari:) FACEBOOK İLE BEĞENEREK PAYLAŞ Kİ, ACİL PARAYA İHTİYAÇ DUYAN ARKADAŞLARINDA GÖREBİLSİN. 

TAKİP ET HABERSİZ KALMA….